SSL Gratis, ada yang mau?

Free SSL Certificate

Kali ini saya mau berbagi sertifikat SSL gratisan dari provider asal china, WoSign. Sertifikat SSL ini bisa kita gunakan untuk domain kita, agar bisa diakses via protokol https. Sebenarnya ada provider lain yang memberikan layanan Free SSL yaitu startcom, tapi ssl gratis dari WoSign ini mempunyai beberapa kelebihan dibanding punya StartCom karena 1 sertifikat dari WoSign bisa digunakan untuk max 100 domain dan berlaku selama 3 tahun. Untuk mendapatkannya silahkan ikuti langkah berikut:

Kunjungi laman https://buy.wosign.com/free dan ikuti step by step yang tertera di laman tersebut.

Di step 1, masukkan domain yang ingin dipasang ssl, kalau lebih dari 1 domain, masukkan juga subdomain www untuk domain kedua dst, untuk domain pertama tidak perlu www karena nanti otomatis ngikut www-nya 🙂

free ssl step-1

Selanjutnya di step 2, silahkan validasi domain anda di form yang disedakan WoSign, validasi bisa pake email domain yang bersangkutan (email ini harus valid karena kode validasi akan dikirim kesitu) atau via upload file yang disediakan wosign ke laman domain tersebut, seperti saat kita validasi google webmaster.

Nah di step 3, anda harus membuat Certificate Signing Request (CSR) untuk certificate domainnya, domain yg dibuat csr adalah domain utama (paling atas) di step 1 tadi. untuk mudahnya pilih aja Option 1:Generated by the system, seperti gambar berikut:

step3 - csr generation

Selanjutnya di step 4 silahkan masukkan email anda untuk menerima hasil SSL certificate yg akan dikirim wosign. Biasanya SSL Certificate dikirim dalam 24 jam.

Beres dah, setelah Sertifikatnya diterima tinggal pasang ssl cert tersebut di hosting anda, untuk cPanel caranya bisa dilihat disini.

Contoh domain ane yg udah terpasang SSL gratisan, mayan dapet rating A 🙂

arating

Gampang kan? 🙂 Selamat mencoba…

Efficient Image Compression with JPEGMini

JPEGmini is image optimization technology that reduces the size of JPEGs by up to 5 or 6 times their original size, while maintaining resolution and perceived quality. Developed by ICTV, an Israeli startup company, JPEGmini works within the existing JPEG standard to optimize the size of JPEGs for faster downloads and lower storage costs. The patented algorithm developed by ICVT allows JPEGmini to compress images just below the level where perceived artifacts appear. The results, as you will see below, are smaller files that look visually identical to the original images. In this article we test the new service, and interview the CTO.

How JPEGmini Works

JPEGmini works by iteratively reoptimizing existing JPEGs using their own perceptual quality measure. ICVT developed a perceptual quality measure that imitates the qualities of the human visual system. This features enables JPEGmini to apply the optimal amount of compression to each photograph. Rather than using an arbitrary amount of compression as in Photoshop (low, medium, high), JPEG mini applies the optimum amount of compression for each given image, while maintaining existing perceived visual quality.

Testing JPEGmini

You can try JPEGmini out for yourself as a free service at JPEGmini.com. You can upload single images to optimize (or register to upload entire albums and export them to Picasa and Flickr) and download the results. To test the service, we tried optimizing images saved directly from a digital camera, and from scans from slides. Bottom line, we were able to reduce JPEGs saved directly from a digital camera from 3 to 6 times smaller (see Figure 1).
Continue reading “Efficient Image Compression with JPEGMini”

Locate and delete error_log files in home folder

find /home -name error_log

That’ll give you a list of all the error_log files on the server.

If you’d like to delete them all, you can do it this way:

find /home -name error_log -exec rm -f {} \;

And, if you want to know how big all those files are, you can do this:

find /home -name error_log -exec stat -c%s {} \;

That’s all, hope this helps somebody!

Alternatif CopyScape

un.co.ver logo

Ya…. Tool itu bernama UN.CO.VER (Unique Content Verifier), sangat berguna buat para pemain PTR atau blogger yg memesan konten kepada jasa penulisan konten. Kemampuannya cukup mumpuni untuk mendeteksi duplikasi konten, tetapi yang terpenting adalah Tool ini GRATIS sodara-sodara!….. Anda bebas menggunakannya tanpa dipungut biaya sepeserpun :D.

UN.CO.VER protects your articles from content theft and copyright infringement. It also helps avoid duplicate content and the negative impact it can have on your SEO and page rank. The desktop tool checks your text against millions of Web sites for duplicate content at the touch of a button. The results, which are shown by the percentage of words that match your article, can easily be exported.

Tool ini berbasis Java jadi anda harus memasang JRE untuk dapat menggunakannya, dan karena berbasis java.. UN.CO.VER dapat dijalankan di Windows, Linux dan Mac.
Continue reading “Alternatif CopyScape”

Cara Install Market di Android Emulator

Setelah seharian penasaran gimana caranya agar Android Emulator bisa dipasangi Android Market, akhirnya sukses juga, berbekal Google dan sedikit ilmu perlinuxan akhirnya Android Market muncul juga di Emulator Open-mouthed smile

Nah, penasaran kan gimana caranya, berikut saya coba uraikan step-by-step cara install market di Android emulator tersebut:

1. Unduh Android SDK terbaru dari sini, kemudian install API yang dibutuhkan, minimal seperti yang saya tandai kuning pada screenshoot berikut (proses download akan memakan waktu cukup lama):

sdk

2. Buat Android Virtual Device baru. Pilih “Virtual Devices” dari panel kiri Android SDK and AVD Manager. Buat AVD baru persis seperti gambar berikut: Continue reading “Cara Install Market di Android Emulator”

How SEOPressor Can Save Your Optimization Time Immensely

SEOPressorSEOPressor is a tool that’s used by people all over the world for their on-page optimization requirements. Merely put, this is really a program that can definitely elevate the standard of your website, within the manner that it helps your website reach out on the internet. The simple logic here is that if your website can reach out to much more individuals, it will have much more business, and that’s precisely what SEOPressor helps you accomplish. As you get even the top position on Google inside your niche — which is something that SEOPressor has achieved time and again — it becomes very a given that your company prospects are only going to enhance.

The #1 reality is-you are going to optimize your web site in some way or the other, with or with out a software application. But if you’re planning to do things manually, the big drawback is that you won’t get the time to pursue your primary business itself. Search engine optimization is really a extremely time-consuming activity, and you will find your self wasting a great deal of time in blogging, marketing with articles, submitting to directories, sending emails to other webmasters for sharing links with them and so on.

Naturally, these things are going to take a lot of your time. Now just think — if you would just delegate all this work to a tool like SEOPressor, won’t you be saving some immense quantity of time? Time that you could better use in growing your business?

Most likely it’s this thought that is creating a great deal of individuals invest in SEOPressor these days. The following are some time-consuming issues that SEOPressor can do for webmasters:

  1. It finds out the hottest keywords on the internet and tells you how you are able to use them. It keeps monitoring the keywords and continuously makes suggestions. It also tells you what density you need to use the keyword in and what special formatting you’ll need to keep it. All these things could be extremely time-consuming if done manually.
  2. The program also looks at the tags you have utilized and makes suggestions on how to enhance prospects. It makes suggestions on which tagging formats ought to be used-H1, H2 or H3-and carries it out by itself.
  3. If you run a blog, SEOPressor will take a look at your individual posts and suggest changes if anything is wrong. It also tells you the value of each of your existing posts.

So, it is not just about optimizing your on-page needs but it is also about actually suggesting changes. The program is very faithful to you; like an obedient animal it will do your bidding and improve the chances of your website on the web.

Now what are you waiting for? Get SEOPressor now 🙂

CentOS VPS/DS dengan WHM: Mencegah DDOS attack dengan mod_evasive

Sekilas Tentang mod_evasive

What is mod_evasive?

mod_evasive is an evasive maneuvers module for Apache to provide evasive action in the event of an HTTP DoS or DDoS attack or brute force attack. It is also designed to be a detection and network management tool, and can be easily configured to talk to ipchains, firewalls, routers, and etcetera. mod_evasive presently reports abuses via email and syslog facilities.

Detection is performed by creating an internal dynamic hash table of IP Addresses and URIs, and denying any single IP address from any of the following:

  • Requesting the same page more than a few times per second
  • Making more than 50 concurrent requests on the same child per second
  • Making any requests while temporarily blacklisted (on a blocking list)

This method has worked well in both single-server script attacks as well as distributed attacks, but just like other evasive tools, is only as useful to the point of bandwidth and processor consumption (e.g. the amount of bandwidth and processor required to receive/process/respond to invalid requests), which is why it’s a good idea to integrate this with your firewalls and routers for maximum protection.

This module instantiates for each listener individually, and therefore has a built-in cleanup mechanism and scaling capabilities. Because of this per-child design, legitimate requests are never compromised (even from proxies and NAT addresses) but only scripted attacks. Even a user repeatedly clicking on ‘reload’ should not be affected unless they do it maliciously. mod_evasive is fully tweakable through the Apache configuration file, easy to incorporate into your web server, and easy to use.

Continue reading “CentOS VPS/DS dengan WHM: Mencegah DDOS attack dengan mod_evasive”

Mulung dari Amazon, Lumayan juga :)

Hmmm…. Lama juga ga nulis, tulisan terakhir saya tertanggal 9 Desember 2009 yang lalu, dah setengah tahun berlalu blog jomblo ini terbengkalai, hal ini semata-mata karena kemalasankesibukan saya mencari lahan pulungan baru yang kira-kira bisa menambah penghasilan buat beli sembako yang harganya semakin melambung jauh terbang tinggi bersama mimipi…..

Berbagai lahan TPA telah dikais, berbagai taktik telah dicoba, ternyata yang namanya mulung tetap ga memuaskan :(, cuma sekedar cukup buat beli nasi bungkus untuk mengisi perut doang 😀

Nah…. kembali ke soal mulung, sekarang ini saya lagi asyik mengais-ngais di TPA Amazon.com, yang konon katanya banyak yang masih bagus dan bisa dijual lagi ke tukang rongsokan 😀 Setelah dicoba beberapa bulan ternyata walaupun banyak saingan, karena lahan TPA nya 1000x lapangan bola, masih kebagian rejeki juga buat menambah penghasilan dari TNX yang bergelombang seperti jalan rusak :D.

Alhamdulillah…. masih bisa makan dan memberi makan……

Google Public DNS Server – Alternatif DNS Server Anda

google-public-dns Baru-baru ini Google mengeluarkan layanan baru “Google Public DNS” yang dikeluarkan dengan harapan membantu mempercepat akses browsing internet. Berdasarkan release resmi dari blog Google code.

Berikut adalah fitur-fitur layanan DNS server gratis dari Google :

  1. Speed: Resolver-side cache misses are one of the primary contributors to sluggish DNS responses. Clever caching techniques can help increase the speed of these responses. Google Public DNS implements prefetching: before the TTL on a record expires, we refresh the record continuously, asychronously and independently of user requests for a large number of popular domains. This allows Google Public DNS to serve many DNS requests in the round trip time it takes a packet to travel to our servers and back.
  2. Security: DNS is vulnerable to spoofing attacks that can poison the cache of a nameserver and can route all its users to a malicious website. Until new protocols like DNSSEC get widely adopted, resolvers need to take additional measures to keep their caches secure. Google Public DNS makes it more difficult for attackers to spoof valid responses by randomizing the case of query names and including additional data in its DNS messages.
  3. Validity: Google Public DNS complies with the DNS standards and gives the user the exact response his or her computer expects without performing any blocking, filtering, or redirection that may hamper a user’s browsing experience.

Yang paling penting adalah alamat IP DNS server gratis dari Google ini sangant mudah diingat, yaitu:

Primary DNS: 8.8.8.8
Secondary DNS: 8.8.4.4

Untuk menggunakan Google Public DNS, anda cukup mengganti Setelan DNS server di Jaringan anda agar menggunakan DNS dari Google di atas. Penjelasan lengkap cara penggunaannya dapat anda temukan di sini.